‘Als de bomen straks gaan rijden’ (ism De Werf)
Persbericht KC De Werf – Uitgeverij De Eenhoorn
Jeukt de jeuk die jeukt in jou, net zoals de jeuk die jeukt in mij? Als de bomen straks gaan rijden zal mijn hoofd dan blijven staan? Bestaat er een Paashaas-Indiaan? Een aanbel-versje om de mensen mee te beroven? Een treurliedje dat blij maakt?
‘Als de bomen straks gaan rijden’ (bij Uitgeverij De Eenhoorn)
In de dichtbundel Als de bomen straks gaan rijden van auteur-theatermaker Frank Adam en illustratrice Milja Praagman (uitg. De Eenhoorn) goochelen kinderen als pientere filosofen de antwoorden op al hun en uw vragen tevoorschijn uit de toverhoed van hun verbeelding.
Poëzieprogramma voor stem, cello en… (het) Niets
Tijdens het gelijknamige poëzieprogramma toveren Frank Adam en cellist Lode Vercampt gedichten om tot versjes om te stotteren, briefjes om te zoenen, liedjes om te huilen, grappen om dood te vallen, verhalen om te huiveren en alles daartussenin. Dat doen ze enkel met de stem van de cello, het instrument van de stem en verder… (het) Niets.
Jonge Snaken Festival 2011 – 2012 KC De Werf
De voorstelling gaat in première op do 3 en vr 4 november op het Jonge Snaken Festival 2011 in De Werf. Ze is verder te zien op de Antwerpse boekenbeurs op do 11 november 2011 en in CC Menen op zo 22, ma 23 en di 24 januari 2012. Een tournee (spreiding Thassos) vertrekt volgend seizoen op Jonge Snaken Festival 2012.
Frank adam – Lode Vercampt – Rik Teunis
Voor De Werf maakte Frank Adam samen met Rik Teunis oa de poëzievoorstelling Mijn mond eet graag spinazie maar ik niet en de kerstvertelling Wat de ezel zag, door de theaterkritiek gerekend tot de beste voorstellingen van het jaar. Voor Ketnet begeleidde hij het Ketnet-groeigedicht Zoek me. Met cellist Lode Vercampt bracht hij zijn Liefdesfabels op scène. Lode Vercampt musiceerde en acteerde in Frank Adams Aleksej (productie HETPALEIS).
Aleksej kreeg de Prijs Letterkunde Dramatische Kunst van de Provincie West-Vlaanderen 2010, een nominatie voor de Duitse Kaas & Kappes Toneelschrijfprijs 2011 en een selectie voor het Theaterfestival 2011.
De pers over de poëzievoorstelling
‘Mijn mond eet graag spinazie maar ik niet’:
‘Een fantastische manier om met poëzie om te gaan.’ (Klara)
‘Overdonderende zapshow rond originele en muzikale verzen.’ (De Morgen)
‘Een toverdoos voor kinderen,
waarin geheimen van klank, beeld en taal worden onthuld.’ (Theatermaggezien)
De pers over frank adams poëzie voor kinderen:
‘Een soort fantasietjes die perfect aansluit bij
wat iemand als Annie M.G. Schmidt heeft gemaakt’ (Kurt Van Eeghem, Radio 1)
‘Origineel, muzikaal’ (De Morgen)
‘Grappig’ (NRC-Handelsblad)
‘Klankrijk, prettig gestoord’ (De Bond)
‘Kinderversjes met een hoog humorgehalte, boordevol verbeelding,
ritme en gevoel voor woordspeling’ (Theatermaggezien)