Confidenties aan een ezelsoor, Boek Twee De Wereld

‘Ik ben op wereldreis en dus,’ zei de ezel, ‘ben ik in principe enkel op zoek naar het geluk.’

Confidenties aan een ezelsoor, deel 2 “De wereld”

In Boek Twee van Confidenties aan een ezelsoor maakt de inmiddels bekende ezel tijdens een bewogen wereldreis kennis met een nieuwe reeks hilarische archetypen.

Een intellectuele hooligan, een gewelddadige vredesjournalist, een rebellenleider met literaire ambities, een vrome Antichrist…

De absurde fabels van Frank Adam met prenten van Klaas Verplancke waren al vlug na hun verschijning een begrip. De geestige, filosofische vertelstijl, de melancholische ondertoon en de meesterlijke illustraties laten niemand onberoerd.

Deze selectie Confidenties bekoorde eerder al het lezerspubliek van De Morgen. Met de literaire performance en liederencyclus van de eerste reeks veroverden auteur Frank Adam en componist Johan De Smet ook theaters en culturele centra.

Pers

Even hilarische verhalen als in Boek Een. Heel grappige en erotische tekeningen… een tuin der lusten. (Radio 1)
Beluister…

‘Een hedendaagse Candide… een absurde, melancholische, filosofische, kritische én stoute catalogus van de condition humaine, zonder moralistische ondertoon.(Standaard der Letteren. Lees meer…)

‘Unieke contes philosophiques in de traditie van Voltaire, en tegelijk een spiegel van de moderne tijd.’ (Lambros Couloubaritsis, Grieks filosoof)

‘Pittige en provocerende hedendaagse parabels, niet gespeend van grote vragen en gevoelens. Ingetogen en melancholische vertellingen, uitzinnige breugeliaanse taferelen. Een zoektocht naar het geluk die de logica van een lucide droom lijkt te volgen. (De Leeswolf. Lees meer…)

‘Frank Adam is erg sterk op de korte baan en deze filosofisch getinte confidenties zijn over het algemeen uitstekend in balans: ze snijden wezenlijke thema’s aan, zijn vlijmscherp van taal en redenering, en ongeremd cynisch in de afwikkeling.’ (Biblion. Lees meer…)

‘Het tweede boek van Confidenties aan een ezelsoor, met opnieuw prachtige tekeningen van Klaas Verplancke, bewijst dat de ezel nog niet uitgeteld is.’ (Het Nieuwsblad)

Speels en grappig, cynisch en sarcastisch, de gedachten dwarrelen over de pagina’s die op onnavolgbare wijze werden geïllustreerd door Klaas Verplancke en samengevoegd tot een bibliofiel uitgaafje. (Exit)

Over Boek Een, De Woestijn:

Mooi, precieus en pittig. (Radio 1) Lees meer…

Existentieel, ietwat scabreus, melancholisch ook. En perfect in balans. (De Morgen) Lees meer…

Sterk, onderhoudend, humoristisch en pijnlijk. (De Leeswolf)

Vijftien wijsheidsparabels die zo uit de sprookjes van 1001 nacht leken te zijn weggelopen. (Knack)