Belgische Fabels (Frank Adam & Lode Vercampt)
Literaire performance
In het door crisis, rampspoed en komieken geteisterde België van auteur Frank Adam en cellist Lode Vercampt maakt de toeschouwer kennis met een reeks geestige radelozen:
De intellectuelen van Brussel, De komieken van Rochefort, De schatrijke voetballer van Genk, De boswachter van Tihange, De vijftigers van Bertrix, De kleine jongen van Hoei…
Dankzij de warm filosofische ondertoon en de klassiek, jazz en pop doorkruisende muzikale improvisaties is er in het vermaarde ‘land van het absurde’ ook plaats voor ontroering, verlichting en troost. ______________________________________________________
Belgische fabels gaat in première: op 4 oktober 2013 in Kunstencentrum De Werf Brugge; op 10 november op het Storytelling Festival 2013 in Theater van ’t woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).
Tegelijk wordt het boek Belgische fabels voorgesteld. Dat verschijnt 4 oktober 2013 met prenten van illustrator Klaas Verplancke bij uitgeverij Vrijdag, als Boek Vijf van de literaire cyclus absurde fabels ‘Confidenties aan een ezelsoor’.
Voorpublicaties verschenen in het Nederlands, Frans en Engels, in Belgische media en in The Philosopher, het tijdschrift van The philosophical Society of England.
SPEELDATA
PERS OVER FRANK ADAM & LODE VERCAMPT
Adam is, als auteur en verteller, een kei in van emotie en spanning bulkende verhalen verzinnen. Een meester-parabel- verteller. (Els Van Steenberghe – Knack) Broeierige literaire trips vol hartzeer, liefdesgeil en feeërieke bezwering. “Liefde voor het woord” is iets wat je in het podiumwerk van Adam ook onder de gordel voelt. (Wouter Hillaert, De Standaard)
Liefdesfabels met cellist Lode Vercampt… Als Behoud de Begeerte zijn Valentijns-voorleesevenement ooit een nieuw elan wil geven, liggen Adams fabuleuze goocheltrucs voor de hand. (Frank Hellemans – Knack).
PERS OVER ABSURDE & BELGISCHE FABELS
‘Er overkomt je een gevoel van lichtheid en opluchting dat de betere fabelschrijvers, van Jean De La Fontaine en Voltaire tot Gunther Anders, altijd al wisten te evoceren. Een fenomeen’ (Knack) – ‘Een absurd, geestig én ontregelend universum, dat niet ophoudt ons te bevragen’ (Franse librairie philosophique Sophie’s Lovers). “Duivels verrukkelijk! Fabelachtig verbluffend!” ( Cathy Fourez, literair publicist Le Monde Diplomatique). ‘Het absurde als wapen voor sociale kritiek. Belgisch, zei u Belgisch?’ (Rtbf.be)